Sektor
Pautan / Link

 

 

 

 

UNIT PENYELIDIKAN PERTUBUHAN SENI SILAT LINCAH MALAYSIA ( UPPSL )

UNIT PENYELIDIKAN PERTUBUHAN SENI SILAT LINCAH MALAYSIA

UPPSL- PSSLM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unit

 

 

 

 

Unit UPPSL ini telah ditubuhkan bagi menjalankan kajian serta projek pembangunan berteraskan persilatan , pendidikan dan ilmiah. Antara penyelidikan yang dijalankan keatas Senaman Jurus Lincah ia mampu memberikan satu kaedah baru dalam pengurangan penagihan. Dalam merealisasikan hasrat Kerajaan Malaysia , teknik senaman dan faedah pengamalan senaman mampu memberikan kekuatan rohani kepada penagih untuk menjauhkan diri dari penyalahgunaan dadah. Ia juga dapat menyelamatkan generasi muda pada masa kini dari belengu yang tidak bermoral seperti gejala sosial dan dadah. Seni Silat Lincah Malaysia melalui Unit Penyelidikan Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia UPPSL, telah menghasilkan satu kaedah senaman Jurus Lincah yang mampu membanteras kadar penagihan.

Gambar : Ketua Jurulatih Senam Lincah . Cikgu Syafie Omar menunjukkan salah satu modul senam.

Gambar : Y. M Mahaguru Master Datuk Haji Omar Din bin Mauju menunjukkan buku Senaman Jurus Lincah. Di belakangnya,Guru Muda Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia, Tuan Haji Megat Zulkarnain Omardin (kiri) dan Ketua Jurulatih Senaman Jurus Lincah, Cikgu Mohd Shaffie Omar.

 

Pelancaran 

 

Laman ini dibangun dan diselenggarakan oleh Bahagian Penerbitan & Multimedia, Jabatan Penerangan, Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia PSSLM @ hakcipta terpelihara 2006 (penerangan)